Maku
Iina kirjoitti Suomen suurimpaan ruokalehteen Leipätyö-juttusarjaa, jossa tutustutaan ruoka-alan ammattilaisten arkeen (2015–2016). Iina on vieraillut myös konseptointiapuna ja kesähessuna lehden toimituksessa.
Mandatum Magazine on suorapuheinen, älykäs ja särmikäs lehti rahasta ja hengestä. Se suhtautuu uteliaasti maailman muutoksiin, megatrendeihin ja mikroilmiöihin. Linnuntie on huolehtinut Mandatumin julkaiseman sidosryhmälehden (aiemmin Life Magazine) sisällöntuotannosta vuosina 2011–2015 ja taas vuodesta 2019 lähtien uuden, kolmessa eri maassa toimivan toimituksen voimin.
Kiinteistönvälitysalalla toiminut Kahdeksas päivä halusi tehdä asiakaslehden sijaan lehden asiakkaille ja antoi Linnuntielle vapaat kädet sen toteuttamiseen. Syntyi asumisen erikoislehti yksilön, yhteisöllisyyden ja muutoksen voimasta. Vuosina 2015–2018 ilmestynyt 3H+K voitti ensimmäisenä ilmestymisvuonnaan Aikakausmedian Edit-lehtikilpailun Vuoden ulkoasu -palkinnon, seuraavana vuonna sekä Vuoden Asiakaslehti että Vuoden ulkoasu -tittelit.
Vantaan Energia on siitä erikoinen energiayhtiö, että se on jätevoimalansa myötä hyvin kiinnostunut suomalaisten roskienlajittelutaidoista. Linnuntie toteutti Ellun Kanojen konseptoimaa Energiavirtaa-lehteä vuosina 2017–2019. Energiayhtiön julkaisu tarjosi tekijöilleen mahdollisuuden kurkistaa mielenkiintoiseen tulevaisuuden toimialaan.
Etelä-Helsingin kansalaisopisto / KVS-säätiö halusi laajentaa kahdesti vuodessa ilmestyvän kurssioppaansa lehdeksi. Syntyi oivalluksia, virikkeitä ja inspiraatiota tarjoava ETKO-lehti, joka tuo opiston lähemmäs etelähelsinkiläisten arkea ja kasvattaa asukkaiden tiedonjanoa uuden oppimiseen.
Iina oli mukana konseptoimassa matkailulehti Mondon ruoka-aiheista erikoisnumeroa ja hääri lehden toimituspäällikkönä kaikissa kolmessa Suomessa tehdyssä numerossa (2011–2013). Lehteä on julkaistu myös Virossa nimellä Maailm & Maitsed.
Pienen helsinkiläisen ruokakaupan asiakkaille tehtiin Martinpäivän kunniaksi oma lehti. Linnuntie tuotti sisällön ja Bonnier vastasi ulkoasusta.
Henkivakuutusyhtiö Mandatum Lifen ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kalevan särmikäs digimedia käsitteli elämän eri vaiheisiin, hyvinvointiin, kodin talouteen ja läheisten turvaan liittyviä aiheita. Tuleva tarjosi rohkeita keskustelunaiheita arkeen ja toimii tukena elämän suurissa käännekohdissa. Linnuntie loi konseptit Tulevan jutuille ja huolehtii median sisällöntuotannosta. Visuaalisen ilmeen teki Hasan & Partners.
FacebookEaston Helsinki on itähelsinkiläisten näköinen kauppakeskus, jonka teemoja ovat yhteisöllisyys, paikallisuus, sujuva arki sekä Itä-Helsingin paras ruoka. Kuudes loi Eastonille brändin ja pyysi Linnuntietä rakentamaan sisältökonseptin Eastorille, kauppakeskuksen omalle paikallismedialle.
Iina kirjoitti Suomen suurimpaan ruokalehteen Leipätyö-juttusarjaa, jossa tutustutaan ruoka-alan ammattilaisten arkeen (2015–2016). Iina on vieraillut myös konseptointiapuna ja kesähessuna lehden toimituksessa.
Iina kirjoitti neljän vuoden ajan Mondon palstaa, jossa paljastetaan ruokamatkailijoiden lempireseptejä eri puolilta palloa (2014–2018). Toisinaan Iina tekee lehteen reppareita myös omilta reissuiltaan.
Iina työskenteli Viini-lehden toimituspäällikkönä ennen pyrähdystään Linnuntielle. Senkin jälkeen hän on kirjoittanut lehteen juttuja tapaamistaan viinintekijöistä, haastattelemistaan viininnauttijoista, ravintola-alan kuulumisista sekä tekemistään ruoka- ja viinimatkoista.
Punavuorelaisena ruokahipsterinä Iina päätyi tietenkin kokoamaan Imagen ruoka-aiheista Hip-palstaa (2014).
Helsinkiläisestä ravintola Murusta tuli hetkessä ilmiö ja yksi kaupungin halutuimmista kuppiloista. Iina hääri kulissien takana yhden vuorokauden ajan, kirjoitti kaunistelemattoman reportaasin ravintolan arjesta ja niputti sen suosituimmat reseptit yksiin kansiin. Kuvat otti Nico Backström. Teos 2012.
Kun tähtikokki Jouni Toivanen hurahti villiyrtteihin, hän halusi saada muutkin tonkimaan pusikoita lapsuudelta tuoksuvissa metsissä ja kokkaamaan takapihan rikkaruohoista maistuvaa kotiruokaa. Iina kokosi kirjaan Jounin ajatukset, suosikkiyrtit ja parhaat reseptit. Kuvat otti Tuukka Koski. Teos 2013.
Johanna Catani kirjoitti upean tietokirjan, jossa käydään läpi suomalaista ravintolakulttuuria 1960-luvulta tähän päivään. Kirjan kuvatoimittajana Iina pääsi sukeltamaan historiaan aitiopaikalta ja innostui valtavasti löydöksistään: arkistojen kätköistä päätyi kirjaan lähes 200 kuvaa. Otava 2014.
Hanna ja Alexander Gullichsen villitsivät maan ensimmäisen Safkaa-kirjansa avokadopastalla. Toisen Safkaa-kirjan he päättivät kustantaa itse ja pyysivät pilkunviilaaja-Iinan kirjan kustannustoimittajaksi. Kirjan uusintapainokseen ei tehty yhtään tekstikorjausta! Pulp Media 2014.
Arto ”Viinipiru” Koskelo kokosi Hanna Gullichsenin kanssa vihkollisen juomasuosituksia Safkaa-kirjojen suosikkiresepteille. Iina toimi projektissa yhtenä takapiruna kustannustoimittajan roolissa. Pulp Media 2014.
Alex Nieminen ja Riikka Sukula niputtivat VEGE!-kirjaan parhaat kasvisruokaohjeensa. Ja niitä oli valtavasti. Kolmanteen, neljänteen ja seitsemänteen painokseen innokkaat kotikokit tekivät vielä lisää reseptejä, jotka Iina syynäsi ja viilasi ennen kirjan painamista. Readme.fi 2015–2018.
30-vuotias Kotipizza teki juhlavuoden kunniaksi kirjan yrittäjilleen. Kirja avaa ketjun historiaa, mutta vielä enemmän se kertoo tämän päivän yrittäjistä ja ketjun tulevaisuudesta. Iina osallistui projektiin toimituspäällikön roolissa: ideoi, editoi, kirjoitti ja päsmäröi. Kotipizza Group 2017.
Vapaa-ajalla Iinan löytää todennäköisesti Baskeri & Basson, BasBas Kulman tai BasBas Studion tiskiltä. Työajalla hoituu ravintoloiden sekä niiden takana olevan BasBas-yrityksen viestintä.
Kahdeksas päivä julkaisi kolmena peräkkäisenä vuonna 3H+K-lehden seinäkalenterin, jonka kuvitukset ja sitaatit poimittiin lehdessä aiemmin julkaistuista jutuista. Linnuntie suunnitteli ja kokosi vuosikalenterit yhdessä AD Marjo Thomasin kanssa.
Art goes Kapakka -kaupunkifestivaaliin kuuluva ruokasarja johdattaa makujen äärelle festivaaliravintoloissa. Iina tuotti vuoden 2014 Maista-ruokasarjan, jossa muun muassa sidottiin syötäviä kukkakimppuja, suunniteltiin olutetikettejä sekä taisteltiin kreppien ja lettujen paremmuudesta.